Hegyi Mátyás – éttermünk lelke

Matyi jókat főz. Nagyon is! :-) Bár van benne rutinja, hiszen 1998 óta – amikor is szakács szakmáját megszerezte – szinte ki sem jön a konyhából. Imád főzni, igazán szenvedélyes séf, aki tisztelettel áll az ételhez, ezáltal pedig a vendégekhez is. Hogy teljes értékűbben megérthesse a gasztronómia összefüggéseit sommelierként is végzett. Pályája kezdetén budapesti éttermekben dolgozott, később úgy érezte, külföldi gyakorlatra van szüksége, hogy kielégítse a gasztronómia és a konyhaművészet iránti szomját, újabb kapukat nyisson szakmai fejlődésében. Öt évet töltött külföldön, nagyrészt Angliában, ahol megismerkedett új alapanyagokkal és betekinthetett több Michelin- és Rosette csillagos éttermek konyháiba, ami a francia és a nemzetközi gasztronómia fine dining világát nyitotta meg előtte.

Külön érzelmek kötik a vadételekhez. A vad nyújtotta lehetőségek tárháza már-már kimeríthetetlen, ugyanakkor mindig mondja: felelősség is egy ilyen komoly alapanyaggal dolgozni.

Konyhájáról ezt vallja: fontosnak tartom, hogy egy étterem, ha lehetősége van helyi és környékbeli alapanyagokból dolgozni akkor ezt megtegye. Azt gondolom Eger és környéke, a Bükk remek éléskamrát rejteget egy színvonalas étterem működtetéséhez mind alapanyag mind pedig a bor területén. Remek kihívásnak és fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy épp egy ilyen különleges helyszínen, az egri vár éttermében dolgozhatok.